
Mikäli epäilet, että asunto-osakkeessa on virhe, on sinun syytä olla yhteydessä isännöitsijään. Osakkaalla ei yleensä ole oikeutta tilata rakenteita rikkovaa kuntotutkimusta huoneistoon ilman asunto-osakeyhtiön myötävaikutusta. Jos isännöitsijä ei ryhdy toimenpiteisiin virheen selvittämiseksi, on syytä ottaa yhteyttä kunnan asumisterveydestä vastaavaan viranomaiseen ja pyytää viranomaista suorittamaan tarkastus huoneistossa. Mikäli viranomainen toteaa, että on aihetta epäillä, että huoneistossa on vaurio, hän velvoittaa asunto-osakeyhtiön tutkimaan asiaa tarkemmin.
Asunto-osakeyhtiössä on taloyhtiöllä kunnossapitovastuu talon rakenteista ja eristeistä sekä esimerkiksi vesi- viemäri- ja lämmitysjärjestelmistä. Jos vaurio on taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvassa rakennuksen osassa, on taloyhtiö velvollinen korjaamaan vaurion. Kunnossapitovastuu voi kuitenkin jakautua myös edellä esitetystä poikkeavasti esimerkiksi yhtiöjärjestyksen määräyksestä tai osakkaan virheellisesti suorittamasta remontista johtuen.
Mikäli taloyhtiö huolehtii virheen korjaamisesta, voi ostaja vaatia myyjältä korvausta, jos virheestä ja sen korjaamisesta aiheutuu ostajalle merkittävää haittaa taikka, jos osakkaan, yhtiövastikkeiden muodossa, maksettavaksi jäävä osuus korjauskustannuksista on suuri. Ostajalla voi olla oikeus korvaukseen silloin, kun myyjä on tiennyt vauriosta. Asunto-osakkeen kaupassa virheestä on reklamoitava kohtuullisen ajan kuluessa sen havaitsemisesta ja viimeistään kahden vuoden kuluessa huoneiston hallinnan siirtymisestä.