Auton kauppaan liittyvät riitatilanteet

Auton kauppaan liittyvät riitatilanteet

Henkilöauton merkitys liikkumisessa on meillä Suomessa olennaisen tärkeä, sillä ylivoimaisesti suurin osa matkoista tehdään autolla. Auto hankitaan liikkumista, kuten työmatkoja varten, joten auton tulee toimia luotettavasti. Toimimattomuus tai jatkuvat pienemmät ongelmat eivät siis oikeastaan ole edes vaihtoehto. Oma auto on yleensä myös suomalaiselle merkittävä omaisuuserä, jota varten on saatettu ottaa lainaa, joten auton toimintakyvyllä ja jälleenmyyntiarvolla on kuluttajalle suurta taloudellista merkitystä.
Mikäli olet hankkinut auton, jossa kauppojen jälkeen ilmenee vikaa, muista reklamoida eli ilmoittaa virheestä myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun olet alunperin havainnut autossa vikaa. Reklamaation voit tehdä joko itse tai lakimiehen välityksellä, kunhan se tehdään viipymättä. Vian johdosta sinulla voi olla oikeus purkaa kauppa, saada virhe korvatuksi myyjän kustannuksella tai saada hinnanalennusta.
Auton kauppaan liittyvissä riitatilanteissa on syytä valita lakimies, joka on tinkimätön mutta sovitteleva, pitää tiukasti puoliasi ja antaa oikeat neuvot jo riidan alkuvaiheessa. Tällöin vaatimukset tai niiden kiistäminen voidaan saada läpi ilman riitatilanteen pitkittymistä tai sen kärjistymistä. Meillä Suomen Laatujuristeissa on runsaasti kokemusta autokauppaan liittyvistä riitatilanteista, joissa olemme menestyksekkäästi edustaneet autonostajia ja saavuttaneet sovinnon ilman pitkää ja kallista oikeudenkäyntiä.
Yleisimmät kotivakuutukset ja ajoneuvovakuutukset kattavat lakimieskulusi ajoneuvon kauppaan liittyvissä riitatilanteissa!

Koti- tai autovakuutus kattaa yleensä lakimieskulut

Koti- tai ajoneuvovakuutukseesi kuuluva oikeusturvaosa kattaa yleensä lakimieskulusi auton kauppaan liittyvässä riitatilanteessa. Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva maksuton alkukartoitus!
Ota heti yhteyttä soittamalla numeroon 0400 4304 25 tai matti.kari@laatujuristit.fi (Matti Kari, lakineuvoja). Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön täyttämällä oheisen lomakkeen tai lähettämällä WhatsApp-viestin painamalla napista.


    Lue meidän & asiakkaidemme onnistumisista:

    näissäkin onnistuimme