Potilasvahingot ja hoitovirheet

Potilasvahingot ja hoitovirheet

Mikäli koet, että Sinulle on aiheutunut korvattava potilasvahinko tai mikäli et ole tyytyväinen potilasvakuutuskeskuksen myöntämän korvauksen määrään, me Suomen Laatujuristeilla voimme auttaa. Parhaiten voimme olla avuksi silloin, kun otat meihin yhteyttä heti ensimmäisen kielteisen Potilasvakuutuskeskuksen päätöksen jälkeen, eli kun asia viedään ensimmäisen kerran lautakunnan käsiteltäväksi.
Yleisimmät kotivakuutukset kattavat lakimieskulusi potilasvahinkoasiassa, joten muutoksenhausta ei synny sinulle kustannuksia. Muutoksen hakeminen potilasvakuutuskeskuksen ratkaisuun siis lähtökohtaisesti kannattaa aina.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva maksuton alkukartoitus!

Ota yhteyttä
Potilasvakuutuskeskuksesta saamaasi päätökseen kannattaa hakea muutosta

Mikäli olet saanut potilasvakuutuskeskuksesta päätöksen, johon et ole tyytyväinen on sinun mahdollista saattaa sama asia potilasvahinkolautakunnan käsittelyyn. Ratkaisusuosituspyynnön tekeminen on perusteltava oikeudellisesti ja lääketieteellisesti hyvin. Autamme asiakkaitamme ratkaisusuosituspyyntöjen tekemisessä yhteistyössä lääketieteellisten avustajatahojemme kanssa.

Potilasvakuutuskeskuksesta saamaasi päätöksen kannattaa hakea muutosta aina, jos olet saanut päätöksen johon et ole tyytyväinen. Muutoksenhaku on maksutonta, joten hakijalla ei ole asiassa kuluriskiä. Muutoksen hakeminen siis pääsääntöisesti kannattaa. Ratkaisusuosituksen hakeminen on käytännössä tehokkain muutoksenhaun keino.

Ilmeisen virheellisissä päätöksissä potilasvakuutukeskusta voidaan myös pyytää oikaisemaan päätöstään (muutoksenhaku suoraan potilasvakuutuskeskukselta). Jos kyse ei kuitenkaan ole ilmeisestä virheestä, kannattaa ennemmin hakea ratkaisusuositusta potilasvahinkolautakunnalta.

Ratkaisusuosituspyynnön tekeminen potilasvahinkolautakunnalle

Potilasvahinkolautakunnalta voidaan pyytää ratkaisusuositusta, jos olet saanut valituskelpoisen potilasvakuutuskekuksen korvauspäätöksen:

  • Potilasvahingon korvauksen perusteesta
  • Potilasvahingon korvauksen määrästä
  • Vahinkoilmoituksen vanhenemisesta
Muutoksenhaku kannattaa

Kotivakuutukseesi kuuluva oikeusturvaosa kattaa yleensä lakimieskulut potilasvahinkoasissa. Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva maksuton alkukartoitus! Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön täyttämällä oheisen lomakkeen.

Puh. 040 2599 652 (Joel Strandberg, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja) tai toimisto@laatujuristit.fi


    Lue meidän & asiakkaidemme onnistumisista:

    näissäkin onnistuimme