Oikeusturvavakuutus autoriidoissa

Useimpiin koti- ja autovakuutuksiin kuuluu oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutuksesta korvataan lakimiehen käyttämisestä aiheutuvat kustannukset. Oikeusturvavakuutusta voidaan käyttään lähtökohtaisesti aina auton kauppaan liittyvissä riitatilanteissa.
Vakuutuspäätöksen myöntämisen edellytyksenä on, että on esitetty vaatimus, joka on kiistetty. Vakuutuspäätös on näin ollen mahdollista hakea esimerkiksi siinä vaiheessa, kun virheestä on reklamoitu ja myyjä on kiistänyt reklamaatiossa esitetyt vaatimukset. Vakuutus kattaa kuitenkin yleensä takautuvasti myös reklamaation laatimisesta aiheutuneet kulut eli asiantuntijan puoleen voi kääntyä jo prosessin alkuvaiheessa. Huomaathan, että oikeusturvavakuutuksen käyttäminen ei millään tavalla edellytä sitä, että riita olisi vietävä lopulta oikeuteen. Oikeusturvavakuutusta voidaan yhtä hyvin käyttää asian selvittämiseen ja sovintoneuvotteluihin tuomioistuimen ulkopuolella.
Hoitamissamme toimeksiannoissa oikeusturvavakuutus kattaa yleensä neuvotteluvaiheen sekä pääosan mahdollisesta käräjäoikeuskäsittelystä aiheutuvista kustannuksista. Mikäli asiakas on vähävarainen, voidaan hänelle kotivakuutuksen oikeusturvan lisäksi hakea myös valtion kustantamaa oikeusapua. Asiakkaan niin halutessa lakimiehemme tekevät oikeusturvailmoituksen sekä mahdollisen oikeusapuhakemuksen aina asiakkaan puolesta ilman ylimääräisiä kuluja. Siten asiakkaan ei itse tarvitse käyttää aikaa vakuutusyhtiön kanssa asioimiseen.
Tutustu viimeisimpiin onnistumisiimme autokauppariidoissa tästä.
 

Koti- tai autovakuutus kattaa yleensä lakimieskulut

Koti- tai ajoneuvovakuutukseesi kuuluva oikeusturvaosa kattaa yleensä lakimieskulusi auton kauppaan liittyvässä riitatilanteessa. Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva maksuton alkukartoitus!
Puh. 0400 4304 25 tai matti.kari@laatujuristit.fi (Matti Kari, lakineuvoja). Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön täyttämällä oheisen lomakkeen tai lähettämällä WhatsApp-viestin painamalla napista.